Bridging The Security Gap

Bas Labordus geeft komende weken een ‘wake-up call’ over de veiligheid en gevolgen van woning- en gebouwautomatisering.

Onze collega Bas Labordus geeft komende weken een ‘wake-up call’ over de veiligheid en gevolgen van woning- en gebouwautomatisering. Tijdens een drietal Security Meetings wordt het inzicht en noodzaak van security voor gebouwautomatisering gegeven.

Steeds meer gebouwen en woningen beschikken over gebouwautomatisering; slimme systemen die we via het internet op afstand kunnen bedienen, aanpassen en onderhouden. Dat is handig, maar ook een risico. Elk systeem met een internetkoppeling is in potentie onveilig, omdat hackers daarop kunnen inbreken. Om een hack of digitale inbraak te voorkomen, moeten installateurs en system integrators zorgen voor ‘cyber security'.

Tijdens de Cyber Security Meetings vertellen een viertal sprekers wat de risico's zijn van slimme systemen en hoe je daar aandacht aan kunt en moet besteden. Ook komen de technische oplossingen hiervoor aan bod en ontvangen de bezoeker meer informatie over de wijze waarop zij hun kennis op dit vlak kunnen bijspijkeren.

Om de sessies voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, worden deze bijeenkomsten op drie momenten en op drie verschillende locaties georganiseerd. Op woensdag 20 november zijn bezoekers welkom bij Techniek Nederland in Zoetermeer, op woensdag 27 november bij Technische Unie in Zwolle en op dinsdag 3 december bij Hager in 's-Hertogenbosch. Ben je actief op dit vakgebied, dan mag je deze bijeenkomst niet missen!

Aanmelden voor de gratis toegankelijke bijeenkomsten kan via deze website: https://www.technieknederland.nl/cybersecurity-inzicht-in-noodzaak-en-ka...

Image: