Start today, secure tomorrow.

Nieuws

Bas Labordus geeft komende weken een ‘wake-up call’ over de veiligheid en gevolgen van woning- en gebouwautomatisering.

Monday, November 18, 2019 - 16:08

Onze collega Bas Labordus geeft komende weken een ‘wake-up call’ over de veiligheid en gevolgen van woning- en gebouwautomatisering. Tijdens een drietal Security Meetings wordt het inzicht en noodzaak van security voor gebouwautomatisering gegeven.

Steeds meer gebouwen en woningen beschikken over gebouwautomatisering; slimme systemen die we via het internet op afstand kunnen bedienen, aanpassen en onderhouden. Dat is handig, maar ook een risico. Elk systeem met een internetkoppeling is in potentie onveilig, omdat hackers daarop kunnen inbreken. Om een hack of digitale inbraak te voorkomen, moeten installateurs en system integrators zorgen voor ‘cyber security'.

Tijdens de Cyber Security Meetings vertellen een viertal sprekers wat de risico's zijn van slimme systemen en hoe je daar aandacht aan kunt en moet besteden. Ook komen de technische oplossingen hiervoor aan bod en ontvangen de bezoeker meer informatie over de wijze waarop zij hun kennis op dit vlak kunnen bijspijkeren.

Om de sessies voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, worden deze bijeenkomsten op drie momenten en op drie verschillende locaties georganiseerd. Op woensdag 20 november zijn bezoekers welkom bij Techniek Nederland in Zoetermeer, op woensdag 27 november bij Technische Unie in Zwolle en op dinsdag 3 december bij Hager in 's-Hertogenbosch. Ben je actief op dit vakgebied, dan mag je deze bijeenkomst niet missen!

Aanmelden voor de gratis toegankelijke bijeenkomsten kan via deze website: https://www.technieknederland.nl/cybersecurity-inzicht-in-noodzaak-en-ka...

Wij zoeken een ervaren penetratietester!

Monday, June 3, 2019 - 11:27

Wij zijn op zoek naar een ervaren penetratietester die ons team wil versterken.

The S-Unit staat voor het verbeteren van beveiliging door deze te confronteren met offensieve security. Door een focus op technische kwetsbaarheden, maken wij voor organisaties tastbaar wat de impact van een aanval kan zijn en hoe deze aantoonbaar kan worden voorkomen. De aanpak die wij hierbij hanteren wordt per project direct op de klantvraag afgestemd en kan variëren van een eenmalige penetratietest tot periodieke deelname aan ontwikkelsessies.
Als penetratietester doorloop je zelfstandig penetratietesttrajecten, van intake tot technische uitvoering tot rapportage. Hierbij stel je vast wat security betekent in de context van het project, verdiep je je in project-specifieke technologieën, combineer je naar eigen inzicht geautomatiseerde en handmatige testwerkzaamheden, en vertaal je gevonden kwetsbaarheden naar praktische, structurele oplossingen.

Functie-eisen
* Passie voor security en hacken.
* Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
* HBO of universitair denk- en werkniveau;
* Brede conceptuele kennis van security binnen de verschillende lagen van applicaties en netwerken;
* Aantoonbare ervaring met het handmatig identificeren en misbruiken van kwetsbaarheden in webapplicaties, mobiele applicaties, en/of kantoornetwerken;
* Affiniteit met ad-hoc verdiepen in nieuwe technologieën;
* Communicatief vaardig, goede schrijf- en presentatievaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
* Voor dit profiel is het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) vereist bij indiensttreding.
* Reizen binnen Nederland is geen probleem en je bent in bezit van een geldig rijbewijs

Nice to have:
* Praktijk-gerelateerde certificaten (OSCP, OSWE, etc.)
* Ervaring met secure software development en development best practices
* Specifieke security-gerelateerde expertises (cryptografie, iOS reverse engineering, code analyse)

Wat bieden wij jou?

Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden inclusief auto van de zaak, mobiele telefoon en laptop;
Uitdagende en afwisselende werkzaamheden bij een groeiende onderneming in het vakgebied van ICT-security;
Prettige, professionele en dynamische werkomgeving;
Werken aan uitdagende beveiligingsonderzoeken en innovatieve projecten voor toonaangevende organisaties/enterprises;
Mogelijkheid om vanuit huis te werken.
Soort dienstverband: Voltijd, Onbepaalde Tijd

Red vs Blue op NSX Desktop presentatie bij ITQ Transform 2018

Monday, September 24, 2018 - 09:07

Een veilige digitale werkplek, welke organisatie wil dit niet? Is een digitale werkplek veilig of zijn er risico’s die moeten worden aangepakt? Op het ITQ Transform event laten we zien welke aanvalsscenario’s er mogelijk zijn, we gaan helemaal los op bekende én onbekende kwetsbaarheden binnen digitale werkplekken. Natuurlijk laat Pascal van de Bor van ITQ ook de technieken zien die beschikbaar zijn om deze risico’s te mitigeren, en hoe aanvallen van virussen en malware kunnen worden voorkomen. Maak je klaar voor een battle van Red versus Blue over heerschappij van de digitale werkplek en kom ook naar Transform en registreer je op de event site

Garansys werkt samen met beveiligingsspecialist The S-Unit aan optimale veiligheid

Thursday, June 21, 2018 - 10:04

Garansys is een samenwerking met The S-Unit aangegaan om zo veilig mogelijk en kwalitatief hoogwaardige software te garanderen. Ook wil Garansys haar klanten ondersteunen in het beter bewaken van hun IT-systemen.

Continue controle

In het verleden gebruikte Garansys de kennis in huis voor het borgen van veiligheidsstandaarden. In specifieke situaties werd externe hulp ingeschakeld. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity is dat tegenwoordig in de ogen van Garansys niet meer voldoende. Veiligheid moet vanaf de start een integraal onderdeel zijn van het ontwikkel –en beheerproces.

Concreet betekent dit dat per systeem met de klant, op basis van een risicoanalyse, bepaald wordt welke veiligheidseisen er zijn. Bij een zorgverzekeraar spelen namelijk andere risico’s dan bij een fabrikant van vliegtuigonderdelen. The S-Unit kijkt vooraf, tijdens en na de bouw van een systeem kritisch naar de veiligheid. “Naast geautomatiseerde pen-tests zoeken onze hackers continu naar manieren om in te breken in de systemen van Garansys,”. “In plaats van een eenmalige check van de systemen bieden wij continue controle. Hiervan brengen wij verslag uit met adviezen om de systemen te verbeteren.”

Lees meer op de site van Garansys

Pages