Bridging The Security Gap

Garansys werkt samen met beveiligingsspecialist The S-Unit aan optimale veiligheid

Garansys is een samenwerking met The S-Unit aangegaan om zo veilig mogelijk en kwalitatief hoogwaardige software te garanderen. Ook wil Garansys haar klanten ondersteunen in het beter bewaken van hun IT-systemen.

Continue controle

In het verleden gebruikte Garansys de kennis in huis voor het borgen van veiligheidsstandaarden. In specifieke situaties werd externe hulp ingeschakeld. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity is dat tegenwoordig in de ogen van Garansys niet meer voldoende. Veiligheid moet vanaf de start een integraal onderdeel zijn van het ontwikkel –en beheerproces.

Concreet betekent dit dat per systeem met de klant, op basis van een risicoanalyse, bepaald wordt welke veiligheidseisen er zijn. Bij een zorgverzekeraar spelen namelijk andere risico’s dan bij een fabrikant van vliegtuigonderdelen. The S-Unit kijkt vooraf, tijdens en na de bouw van een systeem kritisch naar de veiligheid. “Naast geautomatiseerde pen-tests zoeken onze hackers continu naar manieren om in te breken in de systemen van Garansys,”. “In plaats van een eenmalige check van de systemen bieden wij continue controle. Hiervan brengen wij verslag uit met adviezen om de systemen te verbeteren.”

Lees meer op de site van Garansys