Skip to main content
Linda van Ruth

Linda van Ruth
 

SANS4KIDS: Critical security controls met de paplepel ingegoten

 

Sprookjes bestaan. En bevatten tijdloze wijsheid en educatieve waarde, toepasbaar op de wereld zoals die eeuwen geleden was – en op onze huidige cybermaatschappij. Neem nou Sneeuwwitje. Die appel, die de boze koningin haar probeerde te laten eten? Een klassiek gevalletje phishing. De wolf die zich als oma voordeed? Spoofing. En de zeemeeuwen uit Finding Nemo? Een duidelijk voorbeeld van een Advanced Persistent Threat.

Waar wij in het cybersecurityvak veel hebben aan ervaringen uit het verleden en zogenaamde ‘best practices’ – waaronder ISO27001 en de SANS20 – laten wij onze jongste generaties vaak zonder deze beste praktijkervaringen voor het eerst gebruik maken van IT. De smartphone van papa of mama of de tablet van opa of oma. Met degelijke ‘security controls’ maakt de jeugd vaak pas kennis als hun werkzame leven begint – meestal pas na hun 20ste levensjaar. Maar waarom wachten we zolang, in de wetenschap dat awareness en security skills een sleutelrol spelen in de digitale weerbaarheid van organisaties – en de maatschappij?

Cybersecurity moet een schoolvak worden. Waarom en wat de gevolgen zijn voor bedrijven vertelt Linda tijdens haar presentatie op de Cyber Security Experience van Heliview op 25 november. Meld u hier aan.

Recente artikelen

Get your own security companion.

Wilt u meer weten over de diensten van The S-Unit? Of heeft u een andere S-entiële vraag voor ons?

Neem contact op

Of bel Linda 030 - 207 41 77