Sterker en veiliger met Mendix en The S-Unit

Mendix maakt het met low-code technologie laagdrempelig om applicaties te ontwikkelen. Een bijkomstigheid van deze laagdrempeligheid is dat we in de praktijk ervaren dat veel applicaties worden gemaakt door ontwikkelaars met beperkte kennis van security, waardoor ze vaak ongewenste kwetsbaarheden bevatten. Het resultaat is dat organisaties wel snel een applicatie hebben, maar ook het risico lopen om gehackt te worden.

Ethical hacking

Hoewel Mendix bekend staat om de hoge gebruiksvriendelijkheid, integratiemogelijkheden en flexibiliteit, blijft er met betrekking tot cybersecurity een grote verantwoordelijkheid liggen bij de ontwikkelaar. Een platform dat niet veilig wordt gebruikt, resulteert altijd in een onveilig eindproduct. Steeds meer organisaties die Mendix-applicaties ontwikkelen, beginnen het cruciale belang van penetratietesten te realiseren en schakelen daarom de kennis van The S-Unit in voor ondersteuning. Onze experts begrijpen niet alleen de werking van security, maar ook hoe dit specifiek van toepassing is op het Mendix-platform.

The S-Unit voert al sinds 2015 penetratietesten uit op zowel Mendix applicaties als het onderliggende platform. Dit doen we niet alleen voor organisaties die Mendix-applicaties ontwikkelen, maar we zijn ook officiële huispentesters voor Mendix zelf. Op deze manier dragen we bij aan de cybersecurity van het platform, zodat iedereen erop kan bouwen.

Kennisdeling bij The S-Unit

Bij The S-Unit zetten we de opgebouwde kennis niet alleen in voor penetratietesten; we hechten ook veel waarde aan het versterken van onze community. Daarom vinden we het van groot belang om uitgebreide kennisdeling te stimuleren, onder andere via trainingen en ons jaarlijkse Mendix CTF (Capture the Flag) event.

In onze Mendix security training stap je in de wereld van een hacker en ontwikkel je vaardigheid om Mendix-applicaties met een offensieve bril te bekijken. Wanneer je zelf de bril van een hacker opzet en een Mendix-applicatie aanvalt, kom je direct in aanraking met de werkelijkheid. Dit maakt het onderwerp ‘security’ onmiddellijk tastbaar en niet langer slechts een theoretisch verhaal.

Tijdens het Mendix CTF-evenement worden deelnemers uitgedaagd in een spannende hackcompetitie, waar ze kwetsbaarheden in Mendix-applicaties moeten vinden en misbruiken om hun vaardigheden te testen en te verfijnen. Naast de hackcompetitie zijn er diverse workshops beschikbaar, waarmee deelnemers de gelegenheid krijgen om dieper in te gaan op verschillende aspecten van cybersecurity. Of je nu een ervaren hacker bent of net begint, het Mendix CTF-event biedt een platform voor zowel uitdaging als leren.

Inschrijven

Waarom The S-Unit?

  • Ervaren specialisten in huis: onze experts testen Mendix-apps al vanaf 2015.
  • Up-to-date: we testen niet alleen voor organisaties, maar ook voor Mendix zelf. Zo zijn we altijd bij met de laatste ontwikkelingen.
  • Kennis: we delen niet alleen onze kennis tijdens penetratiestesten, maar ook via trainingen en ons jaarlijkse Mendix CTF (Capture the Flag) event.

Hoe blijven we up-to-date?

  • Praktijkervaring: we hebben een constante doorloop van Mendix-pentesten, inclusief pentesten voor Mendix zelf.
  • Kennis voor jou: de opgedane kennis gebruiken we niet alleen voor testen, maar ook om jou slimmer te maken via trainingen en events.

Op zoek naar een securitypartner voor je Mendix-apps?

Neem gerust contact op voor meer informatie. Wij staan klaar om je te helpen jouw Mendix-applicaties veilig te maken en te houden.

Neem contact op