Out-of-the-box en eigenwijs. Creatief in oplossingen, technisch stevig onderlegd en altijd gedreven om toegevoegde waarde te bieden. We bestaan 10 jaar, maar zijn al veel langer bekende gezichten in de Nederlandse securitywereld. Wij zijn The S-Unit. Your security companion.

We’re the good guys. Met het perspectief van een cybercrimineel. Dus weten we precies hoe we die beveiliging écht goed moeten regelen.

Wie we zijn. Wij zijn security enthusiasts. Met gecontroleerde aanvallen halen wij de kwetsbaarheden van uw omgeving naar boven. We leggen het onderliggende probleem bloot, in duidelijke taal en met heldere inzichten. Om vervolgens een gedegen en eerlijk advies te geven over functionele verbeterpunten. Zodat u kunt werken aan echte oplossingen. 

Van banken en overheidsorganisaties tot softwareleveranciers en zorginstellingen. Onze klanten bevinden zich overal in de samenleving. Voor elk van hen is IT van onschatbare waarde om commerciële of maatschappelijke doelen te behalen. Maar waar technologie kansen biedt, maakt het uw business ook kwetsbaar. We hebben oprechte interesse in u, kennen uw omgeving en de markt waarin u opereert. En weten dus ook tegen welke issues u aanloopt. Die onderzoeken we om ze vervolgens samen op te pakken. Wij willen de kloof tussen risico’s en maatregelen overbruggen. Eigenlijk leggen wij de vinger op de zere plek. En komen met longterm oplossingen die uw organisatie aantoonbaar veiliger maken.

Onze klanten snappen dat security geen noodzakelijk kwaad is, maar een onmiskenbaar belangrijke waarde voor hun business. Zij geloven in onze aanpak en verbinden zich dan ook vaak langdurig aan ons. Samen bouwen we aan de veiligheid van hun omgeving. En dat is precies zoals we graag werken. With people. Omdat we zo de beste resultaten neerzetten. Voor nu, maar zeker ook voor straks.

10 years of security. Tien jaar maatwerk, technische diepgang en creativiteit om daadwerkelijk toegevoegde waarde te bieden.

Waar we vandaan komen. Waar we 10 jaar geleden begonnen vanuit de wens om technisch, diepgaand securityonderzoek te doen, zijn we inmiddels uitgegroeid tot kennispartner met een eigenwijze succesformule. En vervullen we de rol van security companion. En waar technische diepgang, creativiteit en maatwerk 10 jaar geleden onze uitgangspunten waren, zijn ze dat vandaag nog steeds. We leveren toegevoegde waarde aan alle typen organisaties. En overbruggen zo de kloof tussen risico’s en maatregelen.

Dirk van Veen en Barry van Kampen leerden elkaar kennen in 2011 via Hack in the Box Amsterdam. Barry was als oprichter van een van de eerste hackerspaces in Nederland en als organisator van Hack in the Box, al een bekende naam in de security community. Dirk had net een technische Master afgerond in Computer Security en was op zoek naar een plek om zijn hack-ambities verder te ontplooien. De klik was er meteen en samen zetten Barry en Dirk binnen ITQ een business unit op voor Offensieve Security; de S-Unit. Het uitgangspunt? Geen vinkjes, standaard lijstjes of geautomatiseerde scans, maar maatwerk met de focus op technische diepgang, creativiteit en het creëren van toegevoegde waarde. Die drive zette zich door in de community, die zich actief richtte op de organisatie van internationale conferenties, hackwedstrijden en andere security-gerelateerde initiatieven. De aanpak was een succes, de business unit groeide en in 2015 werd The S-Unit officieel zelfstandig. Sinds 2018 is The S-Unit onderdeel van de DSE-groep.

Inmiddels bestaat het team van The S-Unit uit twintig eigenwijze professionals die er niet voor terugdeinzen om in het diepe te worden gegooid. Zelfstandig onderzoek doen en maatwerkoplossingen creëren voor specifieke security vraagstukken zijn aan de orde van de dag. Het analyseren van nieuwe technologieën zoals Mendix, het begeleiden van CISO’s bij het inrichten van een security roadmap of het leveren van praktische adviseren binnen een CERT, ze pakken het werk met beide handen aan. Maar welk vraagstuk ook voorbijkomt en hoe groot ons team nu ook is, de kern en de uitganspunten van The S-Unit zijn onveranderd. Maatwerk, technische diepgang en creativiteit om onze klanten daadwerkelijk toegevoegde waarde te bieden.

Wij maken de wereld een beetje veiliger. Breaking things to build a better future.

We brengen die onderste steen boven

Eigenlijk zijn we allemaal hackers with a heart. Wij werken onafhankelijk en toegankelijk. En zijn 10 years in business met een lifetime ervaring in tech. Al onze mensen hebben de drive om continu nieuwe bedreigingen te ontdekken. Dat vinden we ook onze plicht. En we geloven oprecht dat we alleen door menselijke vindingrijkheid de onderste steen boven krijgen. Daarom investeren we volop in training en ontwikkeling. Maar zetten we ons ook in op maatschappelijk vlak. Zo investeren we in scholing van de volgende generatie en sponsoren we conferences die zich richten op security. En nemen dan dus de rol van kennispartner aan.

We are in business. Wij verstoppen ons niet achter een beeldscherm. Met één been in de community en met de ander in het bedrijfsleven, begrijpen wij de uitdagingen van verschillende markten en organisaties.

ICT, media en communicatie

Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening

Overheidsdiensten
en openbaar bestuur

Financiële
dienstverlening

Industrie

Energie, water en delfstoffen

Onderwijs

Detailhandel en zakelijke dienstverlening

Wilt u meer weten over de diensten van The S-Unit? Of heeft u een andere S-entiële vraag voor ons?

Neem contact op

Of bel Linda 06 - 27 45 72 94