Social Engineering

Social engineering is een vorm van hacken waarbij wordt ingespeeld op mensen en menselijk gedrag. Social engineering is een verzamel term voor aanvallen waarbij iemand verleid wordt tot het geven van informatie, het klikken op een link, het installeren van kwaadaardige software, etc.

Waarom social engineering?

Mensen spelen een belangrijke rol in security. Net als pentesten erop is gericht om technische systemen te testen, is een Social Engineering aanval erop gericht om het gedrag van mensen en de organisatorische procedures te testen. Op deze manier is Social Engineering een meetpunt om te kijken hoe goed jouw organisatie bestand is tegen dit soort aanvallen.

Wat is het proces van social engineering?

Samen brengen we in kaart welk gedrag en/of procedure getest moet worden en kijken we welke manier van testen daar het beste op aansluit. Ook is het bij The S-Unit mogelijk om security awareness interventies uit te voeren die aansluiten op de test.

Bescherm uw organisatie en data en neem contact op met het Security Advisor Team.

Phishing

Een speciaal op uw organisatie toegespitse phishing campagne waarin de reactie van medewerkers op een phishing getest wordt.

Mystery Guest

Onze mystery guest brengt in kaart in hoeverre er ongeautoriseerde toegang tot jouw pand en werkruimtes verkregen kan worden en hoe zorgvuldig er met (vertrouwelijke) informatie wordt omgegaan.

Social engineering op maat

The S-Unit biedt Social Engineering op maat aan. Heb je een specifieke Social Engineering vraag, of weet je niet waar te beginnen? Liever een Social Engineering aanval per telefoon? Of specifiek gedrag testen? Wij denken graag mee.