Mystery guest

Hoe is het gesteld met de fysieke weerbaarheid van jullie organisatie? Dat toets je met onze Mystery Guest dienst. Dit is dé manier om te ontdekken hoe de medewerkers omgaan met gevoelige informatie binnen de organisatie en welke maatregelen de organisatie getroffen heeft om haar netwerk te beschermen.

Bij onze mystery guest dienst sturen wij een security specialist langs om de organisatie te infiltreren. Deze doet zich bijvoorbeeld voor als printermonteur of serviceprovider om fysiek toegang te krijgen. Eenmaal binnen probeert hij of zij bij de informatie en systemen te komen en wordt gekeken hoe medewerkers met gevoelige informatie (zoals wachtwoorden) omgaan. Door deze acties wordt duidelijk of en in hoeverre hij ongeautoriseerd toegang kan krijgen tot het pand en de werkruimtes, hoe zorgvuldig er met (vertrouwelijke) informatie wordt omgegaan en hoe medewerkers reageren op een mystery guest.

Zo werkt onze mystery guest

Voordat onze mystery guest aan de slag gaat, bepalen we samen de scope. Hierin stellen we vast waar de mystery guest op moet letten, wat hij meeneemt en welke maatregelen rondom fysieke informatiebeveiliging hij moet testen. Ook specifieke vraagstukken kan hij daarbij meenemen. Denk daarbij aan een empty-desk beleid, bezoekersbeleid en toegang tot specifieke ruimtes. Na zijn bezoek rapporteert de mystery guest zijn bevindingen en maken we optioneel samen een plan van aanpak om de fysieke veiligheid binnen de organisatie te verbeteren.

Ook een mystery guest laten langskomen om de fysieke veiligheid van jullie organisatie te testen? Maak een afspraak met het Security Advisor Team

Wilt u meer weten over de diensten van The S-Unit? Of heeft u een andere S-entiële vraag voor ons?

Neem contact op

Of bel Kai 030 - 207 41 77