Cybercrisis Simulatie

Hoeveel houvast bieden jullie plannen om te reageren in cybercrisis situaties? Hoe actueel zijn ze? En hoe veerkrachtig is jouw organisatie in een noodsituatie? Precies deze vragen worden beantwoord tijdens de Cybercrisis Simulatie, waarin onder begeleiding van informatie-beveiligingsconsultants van The S-Unit een realistische crisissituatie wordt gesimuleerd. In een of meerder interactieve sessies worden de deelnemers getraind in het detecteren van en het reageren op beveiligingsincidenten. Tevens wordt getest hoe de organisatie samenwerkt in een crisissituatie.

Waarom een Cybercrisis Simulatie?

Door incidenten in een veilige omgeving na te bootsen komen kwetsbaarheden in informatiebeveiligingsbeleid- en maatregelen onder gecontroleerde omstandigheden aan het licht zodat de organisatie lering kan trekken en verbeteringen kan doorvoeren. Medewerkers krijgen ervaring in het samenwerken terwijl zij onder druk staan. Dit versterkt het teamverband en bereid het team voor op een crisissituatie. Een voorbereid mens telt immers voor twee – laat staan een voorbereid team.

Tijdens de simulatie krijgen deelnemers een gesimuleerde crisissituatie voorgeschoteld en worden de aspecten van het crisismanagement doorlopen waaronder verschillende beslissingsmomenten. Deelnemers opereren vanuit de voor hen relevante rol en krijgen te maken met praktische en theoretische toetsingen.

Waarom een Cybercrisis Simulatie van The S-Unit?

In de ruim 10 jaar dat The S-Unit actief is op het gebied van cybersecurity hebben onze experts vele aanvallen, datalekken en beveiligings-incidenten voorbij zien komen. Wij bevinden ons midden in de hackers community en weten exact welke ontwikkelingen zich daarin voordoen en hoe cybercriminelen jouw organisatie zullen proberen binnen te dringen. De specialisten van The S-Unit kunnen jouw organisatie hier dus als geen ander op voorbereiden zodat je cybercriminelen een stap voor bent.

Wil je ondervinden of jullie organisatie goed is voorbereid op een cybercrisis? Neem contact op met het Security Advisor Team.

Het proces van een Cybercrisis Simulatie

Voorbereiding

Voorafgaand aan de cybercrisis simulatie wordt deze specifiek voor de organisatie uitgewerkt. Alle voorbereidingen worden getroffen die nodig zijn om de simulatie te kunnen uitvoeren. 

Cybercrisis Simulatie

Tijdens de simulatie krijgen deelnemers een gesimuleerde crisissituatie voorgeschoteld en worden alle aspecten van het crisismanagement doorlopen waaronder verschillende beslissingsmomenten. 

Rapportage en evaluatie

Na afloop van de cybercrisis simulatie werken wij onze bevindingen uit. Wij maken een management summary met daarin praktische adviezen op organisatorisch niveau.

Meer informatie over de Cybercrisis Simulatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.