Skip to main content
Linda van Ruth

Linda van Ruth
 

Pentesten bij The S-Unit

 

Met de toenemende digitalisering en Europese wetgeving wordt cybersecurity steeds belangrijker. Bedrijven staan voor voortdurend complexe cyberdreigingen en uitdagingen. Bij The S-Unit begrijpen we deze complexiteit en bieden we een unieke aanpak in penetratietesten, ook wel pentesten genoemd. Deze testen zijn niet alleen gericht op het beschermen van jouw bedrijf, maar ook op het versterken ervan tegen de snelle veranderingen in het cyberlandschap. Ontdek in deze blog waarom The S-Unit dé partner is voor jouw cyberbeveiligingsbehoeften en hoe we ons onderscheiden in de markt.

 

Wat is een pentest?

Een pentest is een proactieve beveiligingsmaatregel gericht op het opsporen en dichten van zwakke plekken in computersystemen, netwerken of applicaties. Uitgevoerd door ethische hackers, heeft het als voornaamste doel potentiële kwetsbaarheden te identificeren voordat kwaadwillende hackers dat kunnen doen. Door het simuleren van aanvallen kunnen organisaties hun beveiligingsniveau verbeteren en de risico’s minimaliseren. Bij The S-Unit hanteren we diverse benaderingen, zoals blackbox-, greybox- en whitebox-testen, afhankelijk van de gewenste diepgang en beschikbare informatie.

 

Maatwerk pentesten

Bij The S-Unit gaan we niet voor geautomatiseerde testmethoden zoals veel van onze concurrenten. We kiezen juist voor een handmatige aanpak. Op die manier kunnen we op een creatieve manier complexe kwetsbaarheden en logische fouten opsporen die automatische tools soms missen. Handmatige uitvoering van de testen stellen ons ook in staat om specifieke aanvalsscenario’s te ontwikkelen die precies zijn afgestemd op jouw omgeving. Zo kunnen we de cybersecurity op maat verbeteren.

 

Gerichte scoping

We begrijpen dat elk bedrijf uniek is, met specifieke beveiligingsbehoeften. Daarom begint elk pentestproject bij ons met een scoping-sessie. Tijdens deze sessie bespreken we wat precies getest moet worden en welke onderzoeksvragen beantwoord moeten worden. Afhankelijk van de behoeften kunnen we verschillende benaderingen hanteren. Bijvoorbeeld, als je een blackbox pentest wilt, hebben we alleen basisinformatie nodig om de grootte van de test te bepalen. Als kwaadwillende gebruikers echter het grootste risico vormen voor jouw organisatie, kunnen we greybox tests uitvoeren met inloggegevens en/of aanvullende documentatie. We kunnen ook whitebox tests uitvoeren, waarbij we volledig inzicht krijgen in bijvoorbeeld de broncode of serverinrichting. Op deze manier kunnen we een op maat gemaakt voorstel maken dat perfect aansluit op de grootte, complexiteit en specifieke risico’s van jouw bedrijf. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt, wat zorgt voor kosteneffectiviteit zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de cybersecurity.

 

Grondige voorbereiding

Bij The S-Unit bereiden we de start van elke pentest zorgvuldig voor met een gedetailleerde briefing. Tijdens deze sessie bespreken we opnieuw kort de scope, delen we eventuele benodigdheden zoals inloggegevens en stellen we de escalatiecontacten en andere afspraken vast. Deze grondige voorbereiding zorgt ervoor dat onze tests nauwkeurig, effectief en in lijn zijn met jouw onderzoeksvragen en verwachtingen. Bovendien investeren onze toegewijde hackers tijd in het verkennen van nieuwe technologieën, waardoor we altijd optimaal voorbereid zijn.

 

Kwaliteitsrapportage

The S-Unit staat al jarenlang in de markt bekend om haar hoogwaardige kwaliteitsrapportages. Binnen vijf dagen na de laatste testdag wordt de rapportage via een beveiligde omgeving opgeleverd. Onze rapporten zijn opgesteld om zowel begrijpelijk te zijn voor technische teams als toegankelijk voor minder technische stakeholders, zoals het management of de directie. Op deze manier kan iedereen binnen jouw organisatie betrokken worden bij het versterken van de cyberweerbaarheid. De rapportage bevat standaard een managementsamenvatting, de geclassificeerde bevindingen en mitigatieadvies. Wij maken rapportages ook op maat, van standaard rapportages tot aan rapportages die aan eisen moeten voldoen zoals een CVISS score, DIGID en andere specifieke industrie standaarden.

Benieuwd hoe onze voorbeeldrapportage er uit ziet? Neem dan contact op!

 

Jouw cybersecurity van A tot Z

Naast de kernpunten van onze aanpak biedt The S-Unit een breed scala aan pentesten om jouw volledige cybersecurity te beveiligen:

 • Externe Infra: We onderzoeken hoe een aanvaller toegang kan krijgen tot jouw netwerk vanaf het internet.
 • Interne netwerken: Tijdens deze type testen zal The S-Unit van binnenuit, op locatie, een penetratietest uitvoeren op de interne omgeving.
 • Applicaties/websites: Diepgaande testen van individuele applicaties en websites, waaronder webapplicaties, om kwetsbaarheden in code, frameworks en configuraties te identificeren.
 • Mendix applicaties: Diepgaande testen van specifieke Mendix
 • Mobiele apps: Het testen van mobiele IOS- en Androidapplicaties.
 • Virtuele Desktops: Het testen van virtuele desktops
 • Wi-Fi: Tijdens deze test voert The S-Unit een pentest uit op de beveiliging van draadloze netwerken.
 • IoT: Tijdens een IoT pentest onderwerpt The S-Unit het apparaat aan een pentest nadat eerst zorgvuldig de binnen- en buitenkant van het apparaat in kaart zijn gebracht.
 • Offensive as a Service: Pentestwerkzaamheden die op regelmatige basis terugkeren; per half jaar, kwartaal of maandelijks. De scope van de test wordt dan kort van tevoren bepaald.
 • Cloud configuratiereviews: Tijdens deze type testen controleren we de security beveiligingsmaatregelen in de Cloud zoals bijvoorbeeld Azure of AWS.
 • Unknown: Aanpak van specifieke vraagstukken waar je de blik van een hacker op wil laten werpen.

 

Waarom The S-Unit?

The S-Unit onderscheidt zich door een gepersonaliseerde aanpak in penetratietesten, waarbij we ons niet alleen richten op het identificeren van kwetsbaarheden, maar ook daadwerkelijk bijdragen aan het versterken van de cybersecurity van jouw organisatie. Met meer dan tien jaar ervaring zijn onze experts gespecialiseerd in zowel penetratietesten als IT-beveiligingsadvies, en zetten we onze kennis jaarlijks in meer dan 200 projecten. Echter, bij The S-Unit gaat het niet om het simpelweg afvinken van taken. Wij streven naar maatwerk en een grondig begrip van de unieke uitdagingen die jouw bedrijf ondervindt.
Bovendien bieden we meer dan standaard pentesten; onze diensten omvatten ook geavanceerde ethical hacking diensten zoals Red Teaming en het trainen van mensen in onze eigen S-University, waarmee we een uitgebreid scala aan diverse diensten kunnen bieden. Deze uitgebreide benadering stelt ons in staat om echte toegevoegde waarde te leveren.

Door voor The S-Unit te kiezen, investeer je in een partner die niet alleen cybersecurity behandelt als een technische uitdaging, maar deze benadert met een persoonlijke touch en een diepgaande kennis van de technologieën die essentieel zijn voor jouw bedrijf. The S-Unit is jouw bondgenoot in het bouwen van een robuuste beveiligingsinfrastructuur, Your Security Companion.

Wilt u meer weten over de diensten van The S-Unit? Of heeft u een andere S-entiële vraag voor ons?

Neem contact op
×

 

Hallo!

Heb je een vraag voor ons? Vraag het aan Kai!

× Heb je een vraag?