OSINT-workshop

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die meer wil leren over het effectief verzamelen en analyseren van openbare informatie voor uiteenlopende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan bewustwording omtrent frauduleus gebruik van persoons- en bedrijfsinformatie. Twijfel je of deze training iets voor jou is… neem contact op.

Inhoud

Deze OSINT training betreft een training waarin deelnemers onder begeleiding van informatiebeveiligingsexperts van The S-Unit leren hoe ze relevante informatie kunnen verzamelen uit openbare bronnen op het internet, zoals bijvoorbeeld sociale media en websites. OSINT staat voor Open Source Intelligence. In deze training laat The S-Unit zien hoe persoons- of bedrijfsinformatie gevonden en gebruikt kan worden door aanvallers. 

Tijdens deze training word je: 

  • Getraind in het verzamelen en analyseren van informatie die vrij beschikbaar is op het internet. 
  • Bewust gemaakt van informatie die over jou te vinden is op het internet en hoe deze informatie gebruikt kan worden door aanvallers voor verkeerde doeleinden. 

Relevantie

Een OSINT training is waardevol voor werknemers van elke organisatie omdat het hen leert hoe ze waardevolle informatie kunnen verzamelen uit openbare bronnen op het internet. Deze vaardigheden kunnen helpen bij het identificeren van potentiële bedreigingen en beveiligingsrisico’s. 

The S-Unit

The S-Unit heeft veel ervaring met het geven van trainingen vanuit offensief perspectief. Door onze expertise en real-world ervaring in cybersecurity begrijpen wij de complexiteit van OSINT-technieken en kunnen we actuele kennis en praktische oefeningen aanbieden. Als experts kunnen we deelnemers wijzen op ethische aspecten van openbare informatie verzamelen. We zijn goed op de hoogte van de laatste OSINT-tools en -trends, waardoor we de training kunnen afstemmen op de behoeften van de deelnemers. Door onze vaardigheden kunnen we waardevolle inzichten delen over het vinden en gebruiken van openbare informatie vanuit aanvallersperspectief. 

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig voor deze training. 

Inbegrepen

  • Cursusmateriaal 
  • Lunch 
  • Deelnemerscertificaat 
Inschrijven

Nick Bruinsma
Ethical Hacker – The S-Unit

Nick Bruinsma is ethisch hacker bij The S-Unit met een master in IT-Recht. Nick heeft o.a. gewerkt als software developer en voert daarom graag white box en mobiele app pentesten uit. Het lezen van source code is voor hem een leuke uitdaging om kwetsbaarheden te vinden die vanaf een black-box perspectief niet altijd even makkelijk te vinden zijn. Nick is OSCP, OSWE, OSWP en AZ-500 gecertificeerd. Daarnaast is hij ook trainer bij The S-Unit, waarbij hij training geeft over een wijd scala aan security(-gerelateerde) onderwerpen. In zijn vrije tijd leest hij graag boeken, studeert hij Braziliaans Portugees, nog meer hack-technieken of willekeurige trivia om te kunnen winnen met 30 seconds.

Trainingslocatie

Savannahweg 71, 3542 AW Utrecht.

Bereikbaarheid

Klik hier voor een routebeschrijving naar het kantoor van The S-Unit.  

Lunch

Lunch is bij deze training inbegrepen.

Begin- en eindtijd

09:00 t/m 17:00 CEST.

Taal

De taal van de training wordt altijd aangegeven. Wil je de training graag in een andere taal volgen, neem contact met ons op. Bij voldoende interesse wordt de training ook in andere talen aangeboden.  

 

Mis je informatie of heb je speciale wensen?

Stuur een e-mail naar [email protected] en we nemen contact met u op!

Schrijf een review

Naam
TrainingsoverzichtInschrijven

Praktische informatie

Duur

1 dag

Datums 2024

14 mei

10 september

21 november

Tijd

9:00 t/m 17:00 CEST

Kosten

€750,- (excl. BTW)

Taal

Nederlands

Zie tabblad “meer informatie”

Locatie

Kantoor The S-Unit

Praktische informatie

Text

Duur

1 dag

Datums 2024

14 mei

10 september

21 november

Tijd

9:00 t/m 17:00 CEST

Kosten

€750,-
(excl. BTW)

Taal

Nederlands

Zie tabblad “meer informatie”

Locatie

Kantoor
The S-Unit

Wilt u meer weten over de diensten van The S-Unit? Of heeft u een andere S-entiële vraag voor ons?

Neem contact op

Of bel Linda 06 - 27 45 72 94