CLaaS (Cryptolocker as a Service)

Ben je benieuwd wat de gevolgen van een ransomware aanval zijn voor jouw organisatie? Wij laten het je op een veilige manier zien met de homemade CLaaS tool. CLaaS simuleert een ransomware infectie en speurt jouw netwerk af naar gegevens die door de ransomware gestolen of versleuteld kunnen worden. Zo krijg je inzicht in de veiligheid van jouw omgeving zonder jouw bestanden daadwerkelijk te versleutelen.

Waarom de CLaaS tool?

Ransomware is één van de grootste dreigingen voor organisaties op het gebied van cybercriminaliteit. Een infectie kan verstrekkende gevolgen hebben zoals downtime van systemen, kosten van losgeld, meldplicht bij Autoriteit Persoonsgegevens, en meer. Deze gevolgen worden vaak vermenigvuldigd doordat organisaties niet bewust zijn van welke gegevens in hun netwerken (onbedoeld) toegankelijk zijn. CLaaS gaat dit tegen door jouw organisatie op een veilige manier inzicht te geven in waar in het netwerk, welke gegevens ontsloten worden. Zo kunnen de juiste maatregelen worden getroffen om onbedoelde blootstelling van gegevens tegen te gaan en bewust ontsloten gegevens te beschermen.

Wat is het proces van de CLaaS tool?

De impact van een ransomware aanval is sterk afhankelijk van twee factoren, die samen een scenario vormen. Enerzijds de gebruiker die geïnfecteerd raakt en de rechten die deze heeft. Anderzijds het apparaat waarop de infectie plaatsvindt en het netwerk waarmee deze verbonden is. Samen met jou bepalen we welke scenario’s interessant zijn om te simuleren en richten we de benodigde zaken in voor de simulatie. Als CLaaS alle gegevens verzameld heeft, zullen onze consultants samen met jou de resultaten doornemen om vast te stellen in hoeverre de gevonden gegevens bewust ontsloten worden en wat het risico van de ontsluiting is. Op basis hiervan wordt een rapport opgesteld met zowel een overzicht van de impact als adviezen omtrent vervolgstappen voor risicobeperking.

Meer informatie over de CLaaS tool? Neem contact op met het Security Advisor Team.

Meer informatie over de CLaaS Tool?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.