Skip to main content
Linda van Ruth

Linda van Ruth
 

HackShield: Veilig en leuk online navigeren

Kinderen ontdekken steeds vroeger de digitale wereld. In deze tijd, waarin technologie een grote rol speelt, moeten kinderen zich bewust zijn van de risico’s en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Denk aan oplichting, fraude en gestolen wachtwoorden. Leeftijd maakt voor cybercriminelen geen verschil, maar juist de onwetendheid van deze jonge generatie zorgt voor deze kwetsbaarheid. 

Net zoals we leren stoppen bij rood licht en doorrijden bij groen licht, moeten we kinderen leren hoe ze online moeten handelen. Wat mag wel en wat niet? 

Bij The S-Unit streven we ernaar om de wereld veiliger te maken. We helpen organisaties om hun digitale weerbaarheid te verbeteren, maar we vinden het ook belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van digitale gevaren en weten hoe ze ermee om moeten gaan. Daarom hebben we een educatief programma ontwikkeld voor basisschoolleerlingen (groep 5 tot en met 8). In deze lessen leren we kinderen op een interactieve en leuke manier essentiële kennis over cybersecurity en digitale veiligheid.

Een belangrijk onderdeel van deze lessen is HackShield, een innovatieve en speelse benadering van cybersecurity training. HackShield is een virtuele wereld waar kinderen als ‘Cyber Agent’ uitdagingen aangaan om de digitale wereld veilig te houden. Hier kunnen ze op een veilige manier praktijkervaring opdoen en leren over sterke wachtwoorden, phishing herkennen en persoonlijke gegevens beschermen. De lessen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en maken complexe concepten begrijpelijk.

Door kinderen al vroeg bewust te maken van cybersecurity, leggen we een stevige basis voor veilig online gedrag. Omdat kinderen steeds jonger toegang hebben tot technologie, is het essentieel om ze de nodige tools en kennis te geven om zichzelf te beschermen. Door hen bewust te maken van online risico’s en te leren hoe ze veilig kunnen navigeren, spelen we een cruciale rol in het versterken van digitale veiligheid, niet alleen voor organisaties, maar voor de hele toekomstige maatschappij.

Meer lezen?


Wil je direct op de hoogte worden gebracht als de nieuwe De Security Update verschijnt?

Wilt u meer weten over de diensten van The S-Unit? Of heeft u een andere S-entiële vraag voor ons?

Neem contact op
×

 

Hallo!

Heb je een vraag voor ons? Vraag het aan Kai!

× Heb je een vraag?